Verimli Toplantı Önerileri

13.04.2022 11:14

İçeriği okumaya başlayan hemen herkes eminiz bir şirkette çalışıyor ve sıklıkla toplantılar düzenliyor. Toplantı düzenleme aktivitesi sizin üzerinizde değilse bile mutlaka birçok toplantıya katılıyor ve toplantı süresince sizin de katkılarınız oluyor. Bir toplantıyı düzenlemek ve tamamlamak hem zaman hem de enerji açısından emek istiyor. Bu emeği karşılaması için toplantının verimli geçmesi oldukça önemli. Bu noktada neler yapmalıyız konusunda size bir içerik hazırladık.

Siz de toplantı düzenlerken, toplantınızın konusunu belirlemeli ve iş planı çıkarmalısınız. İş planı dahilinde, konuşulacak konulara hakim bireyleri toplantıya davet etmeli ve toplantıyı en iyi araçlarla sürdürmelisiniz.

Toplantınızı Daha Verimli Kılmak İçin

Bütçeler pazarlama modellerinin artmasıyla daha sıkı kullanılmaya başladı ve bu şekilde bir yönetimde her konuda bazı önlemler almak gerekiyor. Şirketler için toplantılar vazgeçilmez ancak toplantıları daha verimli kılmak için bazı yöntemler düşünmek sizin de karınıza olabilir… Bunu yapmanın bir yolu, toplantı harcamanızın yatırım getirisini (YG) ölçmekten geçer. Açıklama yapmadan önce yatırım getirisi hakkında konuşalım; bir konuda yaptığınız yatırımın getirisi ile oranına ROI denir. Toplantılar ve etkinlikler için ROI'yi nasıl hesaplayacağınızı bulmak zor gibi gözükebilir. Ancak yatırımın getirisini ölçtüğünüzde her şey çok daha karlı olacak! Peki nasıl?

  1. Açıkça tanımlanmış toplantı hedefleri ve program hedefleri olduğundan emin olarak toplantı programınız için neyin önemli olduğunu belirleyin .
  2. Katılım seviyeleri, katılımcı memnuniyeti, ilişki kurma veya dahili bilgi gibi hangi verilerin toplanması gerektiğini belirleyin .
  3. Gerekli verileri toplamak ve izlemek için doğru araçlara sahip olduğunuzu doğrulayın. Sahip olduğunuz araçlar teknolojik olduklarından yaşanılabilecek bir teknolojik soruna karşı önlemler alın. Toplantı kayıtlarınızı toplantı anında kaydettiğinizden emin olun.
  4. Son olarak, belirlediğiniz hedeflere sahip olduğunuza göre verilerinizi izlemeye başlayın. Toplamak istediğiniz metrikleri belirleyin ve bunları nasıl toplayacağınızı planlayın. Unutmayın, sıfırdan başlıyorsanız, yatırım getirisini belirlemek için bilgi toplamak zaman alabilir, bu noktada sabırlı olmak ve projenin en başına odaklanmak gerekir. İyi bir toplantı yönetmek ve sonrasında iş takibi yapmak emek gerektirir.

Toplantılar ve etkinlikler için yatırım getirisini ölçmek göz korkutucu gelebilir, ancak toplantının hedeflerine ulaşıldığını doğrulamak için değerli bir araçtır. Özellikle büyük toplantılar ve organizasyonlar için hangi metrikleri ne zaman kullanacağınız konusunda yardıma mı ihtiyacınız var? Viking Turizm ailesi olarak size kurumsal toplantılarınızda ve etkinliklerinizde destek olabiliriz. Detaylı bilgi için 0212 334 2600 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Her adımda sizin için buradayız.
Rezervasyonunuzun ilk dakikasından eve güvenli bir şekilde varana kadar seyahat uzmanlarımız her zaman hizmetinizde.
pazarlama@vikingturizm.com.tr

0 212 334 26 00