Kurumsal Araç Kiralama

14.04.2022 08:52

Araç kiralama kurumlar ve kişiler için gittikçe önem kazanan bir gereksinim olmuştur. Kiralama şirketleri bu gereksinimi karşılamak için bünyesindeki araçları genişletiyor. Elbette bu durumda pek çok firmanın arasında tercih yapmak veya bütçenize uygun kiralama seçeneklerini araştırmak zahmetli olabilir. Araç nasıl kiralanır, konusuyla ilgili yardımcı olacak birçok bilgiyi sizler için derledik.

Bu yazımızda sizin için ilham verici bir içerik hazırladık. Kurumsal araç kiralama nasıl yapılmalıdır, uyguna araç kiralama, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gibi önemli konuları ilgili merak ettiğiniz her detaya yazımızda yer verdik. Bu içeriğimizde, araç kiralamayla ilgili işinize çok yaracak pek çok önemli noktayı inceleyeceğiz. Eğer siz de kurumsal araç kiralama içeriğine göz atmak istiyorsanız tüm sorularınızın cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kurumsal Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

Kurumsal araç kiralamadan ilk önce dikkat etmeniz gereken nokta hangi araca gerek olduğudur. Kiralayacağınız araçta kaç kişi olacaksınız, arkadaşlarınızla mı yoksa ailenizle mi yolculuk edeceksiniz? Tüm bunların yanıtının olması gerekir. Eğer kalabalık bir grupla seyahat edecekseniz bagaj hacmi büyük olan bir model tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda uzun sürecek yolculuklarda ise iç alan konforu ve klima önemlidir. Bunun yanı sıra kiraladığınız aracın deposu dolu alırsanız teslim ederken yine dolu bir biçimde vermeniz önemlidir. Bu yüzden daha az yakan bir araç çok daha iyi bir alternatif olabilir. Bu özelliklerin dışında konforlu ama aynı zamanda dikkat çekici bir araç arıyorsanız spor modeller arasında seçim yapabilirsiniz. Kurumsal araç kiralamadan önce istediğiniz modele karar vermeli ve aracın bagaj ve kişi kapasitesine dikkat etmelisiniz. Kurumsal araç kiralarken kış ve yaz dönemlerinde araçların fiyatlarının değişeceğini de unutmayın. Araç kiralamada bir başka kriter lokasyondur. Kiralama alternatifleri arasında şehirlerde ücretler farklı olabilir.

Kurumsal Araç Kiralama Hizmet İçeriği

Kurumsal en iyi araç kiralama hizmeti genel olarak hizmet ve süresine göre değişiklik gösterir. Kiralama hizmetinin türleri aşağıdaki gibidir;

1) Günlük kiralama; günlük kiralama sürecinde kiraladığınız firmanın size sunduğu modeller arasında bir tercihte bulunarak aracınızı rezervasyon yaptırdığınız tarihte alırsınız. Ve sürecin sonunda belirttiğiniz zamanda kiralama ofisine teslim edersiniz. Bazı firmalarda araç firma yetkilisi tarafından getirilip teslim tarihinde geri alınabilir.

2) Premium kiralama; bu kiralama ayrıcalıklı bir hizmettir. Bu hizmette yetkili servis gibi ayrıcalıklar içerir.

3) Filo kiralama; bu hizmette minimum bir araç uzun dönem kiralanır. Bu kiralama bireysel kiralama yerine çoğunlukla iş yerine araç kiralama firmaların tercih ettiği bir hizmettir. İş için araç kiralama daha çok ön plandadır.

4) Şoförlü kiralama; şoförlü kiralama düğün, özel günler ve seyahat turları için bireylerin ihtiyaç duyulan hizmettir. Şoförlü araç kiralamada kişilere aracın getirilmesi ve alınması gibi hizmetler sunar.

5) Yıllık kiralama; bu araçlar yıllık kiralama imkânı ile size ait bir araç gibi kullanılabilir. Bu hizmette araç mülkiyeti ve vergi ile ilgili işlemleri almanıza gerek yok.

6) Havaalanından transfer kiralama; bu hizmet bir noktadan havaalanına ya da havaalanından adrese ulaşımı içerir.

Kurumsal Araç Kiralama Faydaları

Kurumsal araç kiralamanın pek çok avantajı vardır. İlk olarak vergi masrafları ve bakım konusunda bir şeyler yapmaya gerek yoktur. Araç kiralama, satın almaktan daha faydalı olabilir. Çünkü kiralama fiyatları düzenlenirken vergisi, sigortası, bakımı, temizliği ve yedek araçla değişimi gibi durumların dâhil olmasıdır. Bunun yanı sıra süreçlerle uğraşmak zorunda olmadığınız için vakit kazanmış olursunuz. Aynı zamanda firmalarda çoğunlukla 2-4 yaşında olan ve kilometresi düşük modeller vardır. Bu kişiye yeni bir model ve ayrıca donanımlı araç sunar. Her gün araca gerek duymayan, özel günlerde ve tatilde araca ihtiyaç duyan kişiler için masrafları olmayan araç kullanmak avantajlıdır. Kurumsal araç kiralama vakit kaybından kurtarırken toplu taşımadan daha konforlu ve hızlıdır. Uçak, otobüs ve tren gibi araçlar seyahat edeceğiniz yerleri mekân ve zaman bakımından sınırlar. Fakat kiralık araçla istediğiniz yeri istediğiniz vakit görebilirsiniz.

Kurumsal Araç Kiralama Şartları

Kiralama hizmeti aldığınızda belirli şartlar vardır. Bu şartlar şirketten şirkete değişkenlik gösterebilir. Araç kiralama koşulları aşağıdaki gibidir;

  • Kiralama için yaş 21 olmalıdır,
  • Üst ve orta sınıf araçlarda yaş 25 olmalıdır,
  • Orta, ekonomik veya üst sınıf araçlarda ehliyetin minimum iki sene öncesinden lüks ve büyük araçlarda ehliyetin minimum 3 sene öncesinden alınması gerekir.

Kurumsal araç kiralama hakkında detaylı bilgi için 0212 334 2600 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz.

 

Her adımda sizin için buradayız.
Rezervasyonunuzun ilk dakikasından eve güvenli bir şekilde varana kadar seyahat uzmanlarımız her zaman hizmetinizde.
pazarlama@vikingturizm.com.tr

0 212 334 26 00