İş Seyahatinde Sürdürülebilirlik

02.04.2022 11:14

İş seyahatinde sürdürülebilirlik içeriğimizde seyahat süreçlerinizde size faydalı olacak önemli bilgileri derledik.

İş seyahatinde sürdürülebilirlik şirketlerin çevreye yarar sağlamasını, gerçekleştirilen faaliyetlerinin olumsuz etkilerini minimuma indirilmesi ve ticari etkinliklerini devam ettirebilme özelliğidir. Doğadaki dengenin bozulması ve iklim krizi herkes tarafından bilinen bir durumdur. Değişen doğanın dengesini korumak için şirketler gerekeni yapmalıdır. Seyahat her alanda önemlidir. Yeni tecrübeler ve çeşitli bağlantılar bireyleri birbirine daha çok yakınlaştırıp pek çok engeli kaldırıyor. Fakat bu durumun çevre ve insanlar için bir karşılığı olabiliyor. Özellikle son dönemlerde tabiata ve ekosisteme dair duyarlılık artmış durumdadır. İklim kriziyle mücadele edebilmek ve daha iyi bir dünya için yaşamımızın her bölümünde sürdürülebilir ve ekolojik tercihlere yönelmeye başlamalıyız. Dolayısıyla seyahat de bu tercihlerin uygulandığı alanlardan biridir. Bu nedenle sürdürülebilir seyahat önemli bir trend haline geldi. Peki, iş seyahatinde sürdürülebilirlik nedir? Siz de kurumsal seyahat organizasyonlarını planlarken içeriğimizden faydalanabilirsiniz. Bu yazımızda, iş seyahatinde sürdürülebilirlik hakkında bilmeniz gerekenleri ve önemli noktaları sizler için araştırdık. Merak ettiğiniz bütün detaylar yazımızda sizleri bekliyor.

Seyahatlerde Sürdürebilirlik

Sürdürülebilir iş seyahatleri, elbette gelecekte seyahatler için imkân tanır. Sürdürülebilir bir seyahat geliştirmek sadece doğa için değil, firmanız için de iyidir. İyi düzenlenmiş bir program ile başarıyla sürdürebilirliği uygulamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Kurumsal sürdürülebilirlik ile hedeflerinizi karşılamalısınız. Çünkü sürdürülebilirlik son yıllarda trend bir kelime olmaktan çok daha fazlasıdır. Firmalar CO2 emisyonlarını azaltmaya, doğal kaynakları korumaya ve olumlu bir etki bırakmak için doğa dostu tedbirler almaya çabalarken bu kelime ön plana çıkmıştır. Dolayısıyla sürdürülebilir seyahatleri önemli ölçüde destekleyen iş seyahati planını yönetmek de dâhildir. Sürdürülebilir şekilde seyahat etmek için program oluşturmak yardımcı olabilir. İş seyahati teknolojisinden destek alan sürdürülebilir seyahat programı ile kaynaklara erişeceksiniz. Bu program, karbon ayak izlerini minimuma indirmeye olanak tanıyacaktır.

Daha Sürdürülebilir Bir İş Seyahati

Küresel iş seyahatleri birliği (GBTA) 2020 yılında bir rapor yayınladı. Bu rapora göre, pek çok seyahat yöneticisinden hazırladıkları programlara sürdürülebilir seyahat uygulamalarını dâhil etmeleri istendi. Birçok seyahat yöneticileri, iklim değişikliğini ön planda tutan ve doğa üzerindeki etkileri azaltan, çevre dostu iş programını firma hedefleri ile dengeleyen politikalar oluşturmak için rehberliğe gerek duyuyor. Bunun yanı sıra çalışanlarınızın doğa dostu iş seyahati kavramını benimsemesine destek olmalısınız. Seyahat programı ile karbon emisyonlarını nasıl azaltılacağı kontrol edebilir. Çalışanlar da yaptıkları tercihlerle önemli etki bırakabilir. İş seyahati esnasında yenilenebilir ürünleri seçebilir veya seyahat rezervasyonunda uçuşlarındaki kalkış sayısını minimuma indirerek aktarmaları sınırlayabilir. Rezervasyon sürecinde iyi bir planlama sayesinde, seyahat esnasındaki emisyonlara dair çevre dostu bir yol izlenebilir.

Sürdürülebilir Bir İş Seyahati İçin Bazı İpuçları

  • Sürdürülebilir iş seyahati için önemli detaylar aşağıdaki gibidir;
  • Hibrit ya da elektrikli otomobil kiralama seçeneğini düşünün.
  • Toplu taşıma ya da bölgesel tren alternatiflerini tercih etmek. Ulaşımda toplu taşıma seçeneklerini ya da hibrit ve elektrikli otomobiller gibi doğa dostu kiralık araçlar arayın.
  • Rezervasyon aşamasındaki karbon ayak izinizi inceleyin ve belirli yerlere yapılan havayolu iş seyahatlerini önleme gibi çeşitli kısıtlamaları sürdürebilir seyahat politikanıza ekleyin.
  • Havayolu-demiryolu ulaşımlarınız karşılaştırarak, uçuş arama esnasında alternatif demiryolu seçeneklerini inceleyin. Norveç, Belçika, Fransa, İspanya, İsveç, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve pek çok ülkede aynı uçuş rotaları için diğer alternatif tren seçeneklerini değerlendirin.
  • Havayolu, otel ve tren karbon emisyonlarıyla alakalı güncel verilere sahip karbon ayak izini değerlendirmek ve takip etmek için raporlar oluşturun.

Seyahatlerinizle ilgili tüm sorularınız için 0212 334 2600 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz.

Her adımda sizin için buradayız.
Rezervasyonunuzun ilk dakikasından eve güvenli bir şekilde varana kadar seyahat uzmanlarımız her zaman hizmetinizde.
pazarlama@vikingturizm.com.tr

0 212 334 26 00